جزوه غلات و دیم کاري
جزوه غلات و دیم کاري
دسته بندي : فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت
جزئیات و دریافت
جزوه غلات و دیم کاري
فصل اول:غلات
– غلات:
غله
واژهاي است عربی و جمع آن غلاة و یا غلات و به معناي در آمدیست که از اجاره امـلاك
بدسـت مـیآیـد و نیـز بـه
حاصل
زراعت گندم و جو و برنج؛ چاودار- یولاف و ذرت و ذرت خوشهاي را بصورت جمع غلات گویند.
از
نظر انرژي تولیدي درمیان غلات (کربوهیدرات) ذرت با تولید 837 کیلو ژول در هکتار و
بعد از آن برنج بـا 737 کیلـو
ژول
در هکتار و ذرت خوشهاي با 477 کیلو ژول و گندم با 460 کیلو ژول به ترتیب داراي
مقامهاي اول تا چهارم هستند.
غلات
را از نقطه نظر درجه حرارت به جوانهزنی به دو گروه تقسیم میکنند:
1- غلاتی که در آنها حداقل درجه حرارت بین 1-5 درجه سانتیگراد میباشدمانند
گندم- جـو – یـولاف و چـاودار کـه
معروف
به مناطق معتدله با سردسیري یا دانه ریز گویند.
2- غلاتی که در آنها حداقل درجه حرارت براي جوانه زنی نباید کمتر از 8 درجه
سانتیگراد باشـد ماننـد ذرت – ارزن-
برنج-
ذرت خوشهاي که به آنها غلات گرمسیري یا دانه درشت گویند.
اما
به طور کلی درجه اپتیمم درجه حرارت براي رویش تمامی غلات بین 25 تا 18 درجه سانتیگراد
است.
– مراحل رویشی و زایشی غلات: مراحل رویشی در غلات شامل جوانه زدن ، تشکیل ریشهها،
پنجه زنی و مراحل زایشـی
با
طویل شدن ساقه شروع میشود و تشکیل و ظهور سنبله در مرحله بعدي گرده افشانی وسپس
تشکیل دانـه و در انتهـا
رسیدن
کامل میوه است نه رسیدگی فیزیولوژیک.
– اجزاء تشکیل دهنده عملکرد در غلات:
عملکرد
غلات= وزن هزار دانه× تعداد دانه در سنبله× تعداد سنبله در بوته× تعداد بوته در
واحد سطح
– نکات مهم و کلیدي:
پنجه
زنی در غلات تقریباً در زمانی که گیاه داراي پنج برگ میباشد شروع میگردد.
در
گندم معمولاً 2 تا 3 گل بارور میشوند اما در جو و ذرت فقط یک گل در سنبلهها بارور
میشوند.
غلات
به جزء ذرت و چاودار که دگرکشن هستند الباقی غلات گیاهان خودگشن هستند
سوالات تستی
1- نقش رطوبت در طول دوره آخر رشد در غلات منجر به:
الف-
چروکیده شدن دانهها و کاهش پروتئین میگردد.
ب-
چروکیده شدن دانهها و افزایش پروتئین میگردد.
ج-
افزایش هیدرات کربن و کاهش پروتئین میگردد.
د-
چروکیده شدن دانهها، کاهش هیدرات کربن و افزایش و پروتئین میشود.
2- پنجه زنی غلات سردسیري در کدام یک از شرایط زیر تحریک میشود؟
الف-
موقعی که عمق کاشت نسبتاً زیاد است.
ب-
موقعی که درجه حرارت در موقع پنجه زنی پایین است.
ج-
موقعی که درجه حرارت در موقع پنجه زنی بالاست.
د-
موقعی که شدت نور هم زمان با پنجه زنی پایین است.
3- اسکوتلوم یا لپه (سپرچه) عبارت است؟
الف-
بیرونیترین یاختههاي آندوسپرم
ب-
اولین برگ در غلات از نظر گیاه شناسی
ج-
بخشی از دانه که بین جنین و آندوسپرم قرار دارد.
د-
اولین برگ در غلات از نظر گیاه شناسی و بخشی از دانه که بین جنین و آندوسپرم قرار
دارد.
4- یکی از اثرات C-C-C بر غلات عبارت
است از؟
الف-
پایین رفتن فشار اسمزي ب- مصرف آب زیادتر
ج-
کوتاهتر شدن رشد میانگره د- بالا رفتن عملکرد تا 8%
غلات و دیم کاري « 13»
5- عملکرد سنبله غلات عمدتاً توسط همبستگی مثبت با………..؟
الف-
تعداد دانه و وزن دانهها تعیین میشودو نسبت به شرایط اقلیمی یکی از اجزاي نامبرده
تعیین کننده خواهد بود.
ب-
تعداد و وزن دانهها تعیین میشود و اثر هر دو نسبتاً یکسان است.
ج-
وزن دانه تعیین میشود و اثر عداد دانه نسبتاً قلیل است.
د-
تعداد دانه تعیین میشود و اثر وزن دانه تاثیر چندانی ندارد.
پاسخنامه
1- ب)
2- ب)
3- د)
4- ج) C-C-C یک ماده جلوگیري کننده از ورس در
غلات است که سبب کاهش طول میانگرهها در غلات میشود.
5- د) تعداد دانه در
سنبله با عملکرد رابطه مثبت دارد
دسته بندی: فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت
تعداد مشاهده:
92
مشاهده
فرمت فایل دانلودی:.zip
فرمت فایل اصلی: pdf
تعداد صفحات: 133
حجم فایل:2,129
کیلوبایت
قیمت:
7,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
پرداخت و دریافت فایل
محتوای فایل دانلودی:
نوع فایل:PDF سایز:2.07mb تعداد صفحه:133
برچسب ها:
دانلود کتاب غلات و دیم کاري رشته زراعت دانلود کتاب غلات و دیم کاري رشته زراعت و دیمکاری زراعت
به اشتراک بگذارید: